Niets werkt zonder baby pet

Eeuwenlang hebben moeders hun baby’s voorzien van een baby pet of baby muts om ze te beschermen tegen de kou. Het feit dat mensen de meeste warmte verliezen door de hoofdhuid is onderdeel van een mythe die sindsdien is weerlegd, maar de hoofden van de jongste mogen buitenshuis nooit onbeschermd zijn. Omdat het hoofdje van een baby onevenredig groot is ten opzichte van de rest van het lichaam, heeft het eigenlijk een extra portie warmte nodig. Bovendien is de temperatuurbalans van je kind nog niet zelfregulerend. Een petje beschermt ook de gevoelige fontanel op het hoofdje van je baby.

Kies een geschikte baby pet

In een warm huis hoeft je baby niet altijd een petje te dragen, maar dit is de beste manier om zijn gevoelige oren te beschermen tegen tocht. De eerste zes maanden mag de temperatuur in de slaapkamer van je baby niet te hoog zijn, dus een lichte katoenen of zijden baby pet is aan te bevelen om te slapen. Voor pasgeborenen is er de eerste baby pet, die niet van het hoofd kan glijden dankzij de onder de kin gebonden linten. Als je je kind mee naar buiten neemt, moeten het hoofd en oren beschermd worden tegen wind en kou door een baby pet. In de zomer wordt daarentegen een baby pet van lichte stof of jersey aanbevolen, die het gezicht, de hals en de schouders van je kindje beschermt tegen de zon met een klep of rand.

Voor elke gelegenheid de juiste baby pet

De baby pet is een echte allrounder die je kind het hele jaar door kan dragen. In het voorjaar kun je een babyhoedje van katoenen jersey of licht gebreid opzettten. Zolang ze goed op het hoofd zitten, passen veel modellen zonder linten dankzij het elastische materiaal. De zomer baby pet beschermt tegen UV-stralen en regelt de temperatuur van het hoofdje. Of het nu gaatjesborduurwerk, effen of bedrukt is, stof van geweven katoen, zijde of linnen biedt optimale eigenschappen om te voorkomen dat je kind zelfs in de zomer zweet. Om de zonnestralen optimaal te reflecteren, worden felle kleuren of een stralend wit aanbevolen. Om te voorkomen dat het zomerhoedje er tijdens het spelen vanaf valt of door een windvlaag wordt weggeblazen, bevestig je het met de riemen onder de kin van je baby. Zodra de temperaturen weer dalen en de herfstwind weer stormachtig waait, is het tijd om een winter baby pet voor je baby te kopen. Dit kan warm gebreid of gevoerd zijn en moet de oren bedekken, misschien met schattige oorkleppen.

Veel soorten babypetten

De eenvoudige witte linnen baby pet heeft een lang verleden. Bij de aankoop van de pet van je kind kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan modellen, van klassiek tot trendy en van eenvoudig tot brutaal of speels. Alle mutsen hebben één ding gemeen: ze zorgen ervoor dat je kind er schattig uitziet. Online vind je voor elk seizoen en elke gelegenheid de juiste baby pet. Naast delicate pasteltinten vind je hier ook petten, mutsen en hoeden in levendige kleuren zoals donkerblauw of roze. Lieve patroonafdrukken of grappige applicaties geven de baby muts dat bijzondere karakter. Grappige details zoals pompoenen, genaaide oren of strikken maken van menig muts een echte blikvanger. Combineer de babymuts met bijpassende kledingstukken en accessoires en je baby wordt al snel een trendsetter in de mode. Bijzonder schattig zijn geknoopte puntmutsen of dierengezichten met bijpassende oren.

Babypetten en meer vind je op Klerenmakendebaby.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *