Het ontstaan van gesnurk

Snurken, veel mensen zien het als een grote ergernis. Toch komt het regelmatig voor dat men er niets aan kan doen dat hij of zij snurkt. Dat neemt echter niet weg dat het voor je partner erg vervelend kan zijn. Vaak wordt de snurker zelf niet wakker van het geluid, de partner daarentegen kan er uren van wakker liggen. Maar hoe ontstaat gesnurk nou eigenlijk, en wat is dus de oorzaak van snurken?

Snurken tijdens het slapen

snurken stoppenEr zijn enorm veel mensen die snurken tijdens het slapen. Zo is gebleken dat ruim 1 op de 4 mannen snurkt in zijn slaap. Bovendien is gebleken dat iedereen in zijn leven wel een keer gesnurkt heeft. Je kunt het je misschien niet direct voorstellen, maar ook veel kinderen snurken tijdens het slapen. Bij het gesnurk van een volwassene en een kind wordt er onderscheid gemaakt tussen de oorzaak van het snurken. Er kunnen echter ook overeenkomsten zijn tussen de oorzaak van het snurken. Maar wat is nou eigenlijk de oorzaak van snurken?

Wat is de oorzaak van snurken?

Oorzaken snurken, je hebt er een enorm veel. Het kan zijn dat iedereen weer last heeft van een andere oorzaak voor het ontstaan van het snurken. Misschien wel een van de meest voorkomende redenen van snurken tijdens het slapen is een verkoudheid. Dit zorgt er voor dat de neus vol zit, en men tijdens het slapen niet door de neus kan ademen. Automatisch zullen we tijdens het slapen gaan ademen door de mond waar door er een snurkend geluid kan ontstaan. Een andere oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van een afwijking van de neus of de keelholte. Dit is vaak het geval bij kinderen. Er kan sprake zijn van een abnormale vergroting van de amandelen of poliepen. Om dit probleem op te lossen is het mogelijk om de neus of keelamandelen te verwijderen. In sommige gevallen is dit noodzakelijk, maar lang niet in alle gevallen.

Het hebben van overgewicht

snurkenEen andere veel voorkomende reden voor gesnurk is het hebben van overgewicht. Uit onderzoek is gebleken dat bij veel mensen met overgewicht sprake is van gesnurk. Om dit op te kunnen lossen dient men af te vallen en wat kilo’s kwijt te raken. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van oorzaken voor snurken. Ook andere factoren kunnen invloed hebben op het gesnurk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van alcohol , hooikoorts, het gebruik van medicatie, het roken van sigaretten of sigaren en de leeftijd. Je kunt je met deze vele oorzaken dus wel voorstellen dat het soms erg lastig is om de precieze oorzaak van het snurken vast te stellen.

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Snurken