Headphones zijn hip

Goed nieuws voor vrouwen die graag naar muziek luisteren: de vrouwelijke koptelefoon is een feit. Dit jaar brengen grote modemerken als Dolce & Gabbana, maar ook muziekmerken zoals Marshall en Bose, speciale vrouwelijke modellen koptelefoons op de markt, die zelfs de meeste chique dame niet zouden misstaan (bron: www.Engagingwomanoftheyear.nl/). Het is dan ook hoog tijd dat het vrouwelijke equivalent van de koptelefoon aan populariteit wint: dit is een van die accessoires die niet alleen een goede uitstraling heeft, maar waar je ook daadwerkelijk veel plezier kunt beleven als je op een onbewaakt moment even muziek wil luisteren.

Koptelefoons voor mannen

Voor mannen was het al een tijd lang mogelijk om rond te lopen met een grote koptelefoon, het liefst van een goed merk. De koptelefoon is dan ook uitgegroeid tot een accessoire, die soms meer gebruikt wordt om een bepaalde look uit te stralen dan om daadwerkelijk naar muziek te luisteren. De populaire headphones van Dr. Dre bijvoorbeeld zijn kwalitatief helemaal niet bijzonder – maar zijn toch niet weg te slaan uit het modelandschap. Dat de koptelefoons nu ook voor vrouwen ontwikkeld worden, geeft aan hoe volwassen deze trend inmiddels geworden is.

Hoe zien de headphones er uit?

Headphones zijn hipKoptelefoons zoals je die kent voor de mannelijke markt zijn vooral erg zwaar en groot. De vrouwelijke versies van koptelefoons zijn echter veel eleganter. Vooral de modemerken die koptelefoons op de markt brengen, doen hun best om elegante vormen aan te brengen in het apparaat en om de zwarte rechte lijnen te vervangen voor elegante, kleurvolle designs. Op die manier kan de koptelefoon voor vrouwen meer een modeaccessoire worden die past bij lichte zomeroutfits, en hoef je als vrouw niet met een grote zware headphone om je nek heen rond te lopen. Veel liever heb je iets dat niet al teveel opvalt: het functionele equivalent van een ketting.

Comfort en kwaliteit

Twee dingen zijn eigenlijk van belang bij headphones, hoe ze er ook uit zien: draagcomfort – zowel als je luistert, als op het moment dat je geen muziek aan hebt staan – en de kwaliteit van geluid. Op die laatste wil je zeker niet bezuinigen, want goed geluid is uiteindelijk waar het allemaal om begonnen is! Koptelefoons voor vrouwen gieten hoge kwaliteit koptelefoons in comfortabele, maar ook vooral elegante vormen, met bloemige print en bekleed met diamanten en andere edelstenen. Daarmee kun je ook als vrouw goed voor de dag komen met een koptelefoon als luxe en hippe accessoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *